donderdag 13 juni 2024
.
reeds meer dan 26 jaar on-lineTMF’s prestige show verloopt vlekkeloos

05/10/2003Tekst: Nico Vergauwen
Foto's: Nico Vergauwen
Oorspronkelijk gepubliceerd op RadioVisie.be


Zaterdagavond om stipt acht uur ging de vijfde editie van de Nokia TMF Awards van start met een gezamenlijke act van Milk Inc, Sylver en Lasgo.

Deze unieke samenwerking bracht de grote Faithless-hit Insomnia. Hierdoor zat de sfeer en de temperatuur in het Antwerpse Sportpaleis meteen goed. Verder deed TMF beroep op een grote groep bekende koppen. Zo passeerden o.a. Axl Peleman, de Mediamadammen, de Planckaerts (gevolgd door hun cameraploeg), Olivier De Rijke, MTV-gezicht Neil Cole, oud-VJ’s Katja, Inge, Saartje en Roos de revue.

HET VISITEKAARTJE BIJ UITSTEK VOOR TMF

Het megaspektakel draait al lang niet meer louter om het uitreiken van awards aan nationale en internationale artiesten, het is voor TMF ook een mooie gelegenheid om aan publiek, pers en (toekomstige) zakenpartners te tonen wat ze waard zijn. Het ‘gewone’ publiek mocht meer dan vier uur lang genieten van de muzikale capaciteiten van o.a. Big Brovac, Brahim, Peter Evrard, Clouseau, Janez Detd en de zwarte zangeres Kelly Rowland. Pers en zakenpartners konden het event overschouwen van op de betere zitplaatsen met doorlopend de mogelijkheid tot eten en drinken in een hip ingerichte VIP-ruimte.

JUBILEUMUITZENDING MET KOMEN EN GAAN VAN VJ'S

Voor TMF was deze editie heel speciaal. De zender is ondertussen niet minder dan vijf jaar succesvol aanwezig in Vlaanderen, maar ook VJ’s Elke en Evi namen op een geëmotioneerde manier afscheid. Bij de uitreiking van de allerlaatste award, die voor Beste Clip, werden de nieuwe gezichten Olli en Ann officieel voorgesteld. Tijdens een minutenlang applaus en met veel overgave verschenen de twee nieuwelingen zichtbaar genietend op het podium. Nadat ze de winnaars Christina Aguilera en Sylver bekend hadden gemaakt, zat hun vuurdoop er op. De reacties van het publiek waren overweldigend. Peilend naar een reactie ving ondergetekende enkel positieve geluiden op. De dames vonden vooral de ogen van Ollie ‘hot’. Ook Ann zorgde voor bewonderende geluiden bij jonge en ietsje oudere mannen. Al zal de zeer sexy outfit van de dame in kwestie er wel voor iets hebben tussengezeten.

KLASSIEKER CLOUSEAU EN STOEIPOES CHRISTINA

Grote winnaar is zonder twijfel de Vlaamse succesformatie Clouseau. Als groep vielen ze tweemaal in de prijzen en tevens ging zanger Koen er met de award voor Beste Zanger Nationaal vandoor. Op internationaal vlak was de grootste winst voor ‘dirty’ Christina Aguilera. Met drie awards komt ze op gelijke hoogte met de gebroeders Wauters te staan. De allereerste Ultratop Award ging naar Idool-winnaar Peter Evrard. Hij mocht de trofee in ontvangst nemen omdat hij met zijn debuutalbum het beste verkoopscijfer van het afgelopen jaar kon voorleggen.

ENKEL LIVE TE BEKIJKEN VIA INTERNET

Kijkend Vlaanderen kon ditmaal de uitreikingen enkel live volgen via een internetstream, niet op het kleine scherm. Hoewel sinds zaterdagmiddag de mogelijkheid bestond tot chatten met de artiesten en ’s avonds er korte flitsen van de show werden uitgezonden, laat TMF pas vanaf vandaag om 18.00 uur, het gebeuren los op de grote massa. Heb je geen tijd om te kijken, dan kan je dit goedmaken op volgende data; 6 oktober om 20.00 uur, 8 oktober om 17.00 uur, 10 oktober om 20.00 uur, 11 oktober om 15.00 uur en 31 oktober om 13.00 uur.

Best Dance
Internationaal: Tiesto
Nationaal: Milk Inc.

Beste Rock
Internationaal: Evanescene
Nationaal: Janez Detd

Beste Pop
Internationaal: Gareth Gates
Nationaal: Clouseau

Beste Album
Internationaal: Christina Aguilera met Stripped
Nationaal: Janez Detd met Anti Anthems

Beste Live
Internationaal: Moloko
Nationaal: Clouseau

Beste Zangeres
Internationaal: Christina Aguilera
Nationaal: Sarah Bettens

Beste R&B/Rap
Internationaal: Eminem
Nationaal: ’t Hof Van Commerce

Beste Zanger
Internationaal: Justin Timberlake
Nationaal: Koen Wauters

Beste Single
Internationaal: 50Cent met In da Club
Nationaal: Jasper Steverlinck met Life on Mars

Meest Belovend
Internationaal: Big Brovaz
Nationaal: Brahim

Beste Clip
Internationaal: Christina Aguilera met Fighter
Nationaal: Sylver met Why worry