donderdag 13 juni 2024
.
reeds meer dan 26 jaar on-lineHier is...euh...WAS Nico Vergauwen

29/12/1999Tekst: Jan Hodister
Foto's: Nico Vergauwen/Jan Hodister
Oorspronkelijk gepubliceerd op RadioVisie.be


De laatste woensdag van het (gevoelsmatig) millennium was er ééntje van afscheid nemen. Niet alleen verliet Eva Coeck P-magazine, ook Nico Vergauwen zette na drie jaar een punt achter zijn wekelijks programma op Radio Park (105.6 Mhz).

Wat einde 1996 begon als een schuchtere stap in de radiowereld, groeide uit tot één van de swingendste programma's in Noord-Antwerpen. Eerst was hij te beluisteren op dinsdagavond. Maar in oktober 1997 verhuisde hij naar woensdagavond, vlak na de ParkParade Top 50. De belangrijkste reden van zijn vertrek zijn de geplande programmatorische wijzigingen bij Radio Park. Dit zou sowieso geleid hebben tot het stopzetten van zijn programma. Nico Vergauwen vond het dan ook gepaster om er op een symbolische manier eerder mee te stoppen, einde van het jaar, einde van de show. Wel zal hij zich achter de schermen actief blijven inzetten voor het station.

Woensdag 29 december om 19 uur begon voor de allerlaatste keer "Nico Vergauwen Live", gevuld met de fijnste hits van de afgelopen drie jaar. Om stipt elf uur weerklonk dan de gevreesde eindtune, dadelijk gevolgd door een ontroerend afscheidswoord