donderdag 13 juni 2024
.
reeds meer dan 26 jaar on-lineTussen media en een Multimediaplaneet

31/10/2001Auteur: Nico Vergauwen
Oorspronkelijk gepubliceerd op RadioVisie.be


De komende dagen kunnen de technologiefreaks weer hun hartje ophalen met de jaarlijkse editie van 'Mediaplanet' in de Heizelpaleizen te Brussel. Het hoogtepunt van deze beurs is zonder twijfel de wereldpremière van het 'HomeCinema by Kinepolis and Sony'-concept.

Concreet krijgen beeld en klank in dit concept een nieuwe dimensie. Goedkoop is het niet, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Voor ongeveer 750. 000 Bef (exclusief montage kosten) wordt er bij jou thuis een kamer omgevormd tot een mini Kinepolis-zaal. Kinepolis-vloerbekleding, 6 Kinepolis-bioscoopzetels en zelfs een heus Kinepolis-popcorntoestel. Ook de technische kant doet duidelijk van zich spreken. Sony levert je één van haar recentste LCD HomeCinema projectoren, een hoogtechnologisch luidsprekersysteem met Dolby Surround, een moderne DVD-speler en een degelijke videorecorder. Optioneel kan je op het hele systeem nog een tv-tuner aansluiten of, voor de gamers onder ons, de nieuwe PlayStation 2.

EEN WARE FILMZAAL NAAR EIGEN WENS

Opgemerkt dient wel dat het hier gaat om de basisuitrusting. De geleverde technologie is heel degelijk, maar specifieke wensen zijn mogelijk. Met een aangepast prijskaartje, dat spreekt. Dat dit systeem niet voor de gewone man bestemd is, moge duidelijk zijn. Allereerst moet je over een vrij ruime kamer beschikken, ongeveer 25 m², en last but not least moet je de nodige centen op tafel kunnen leggen. Voor zij die dit alles graag van dichtbij meemaken maar niet naar Media Planet trekken, is er goed nieuws. Het nieuwe concept is de komende dagen te zien en te ondergaan in de Kinepolis-bioscoop in je buurt.