donderdag 13 juni 2024
.
reeds meer dan 26 jaar on-line



USA 2008

08/09/2008 - 07/10/2008


Deze pagina's geven een overzicht van onze reis doorheen de Verenigde Staten. Vanuit New York spoorden we naar Washington DC om vervolgens naar de Westkust te vliegen en nog 19 dagen met de auto door een verbazingwekkend en ongezien mooi landschap te rijden.

Aan de linkerkant van het scherm staan in chronologische volgorde de verschillende plaatsen die we bezochten. Per pagina is er een rijk foto-overzicht met een klein woordje uitleg.

Wist je dat…
… we deze reis 14 maanden lang voorbereid hebben?
… we meer dan 24 uur gevlogen hebben tijdens de ganse duur van de reis?
… we 3498 mijl, oftewel 5630 km met de auto hebben gereden?
… stoppen voor een STOP-bord letterlijk dient genomen te worden in de VS ? Ranger Joe ziet alles en doet de argeloze toerist die ‘op z’n Belgisch’ rijdt zonder uitzondering stoppen.
... we Daniel Radcliffe (Harry Potter) op Broadway tegen het lijf zijn gelopen?
... er opnames van Ugly Betty (de Amerikaanse Sara) plaatsvonden in Central Park? We mochten geen foto's maken en moesten zo 'natuurlijk mogelijk' voorbij de set wandelen.
… president George W. Bush aanwezig was toen we het Witte Huis bezochten?
… Amerikanen steeds vriendelijk en behulpzaam zijn? Althans in hun vrije tijd. Verwacht zeker geen vriendelijk woord van hotelbedienden en parkingwachters.
... er in de Nationale Parken regelmatig 'gecontroleerde' branden zijn? Om de jonge Sequoia's meer zonlicht en een vruchtbare bodem te geven, worden de zieke en dode bomen bewust in brand gestoken.
... er boven Los Angeles een authentieke zeppelin vliegt?
… de veiligheid overal de grootste prioriteit heeft? Zelfs om het pretpark Universal Studios binnen te mogen, moesten we onze vingerafdruk geven.